Sama sobě

 Když si budete číst tento článek, možná si budete říkat:  "To jsou ale ohrané fráze." Ano, je pravda, že to jsou témata stokrát omílaná, která když člověk čte, přemýšlí o nich jako o samozřejmosti, jako o něčem, o čem není potřeba psát. Všichni je víme, všichni je známe, ale přiznejte si teď sami sobě, u kolika z nich děláte pravý opak.

 Občas je důležité se v tomhle uspěchaném světě zastavit. Zastavit se ve světě, kde každý má svůj názor a vše ví nejlépe. Čas od času je důležité přestat kritizovat a radit ostatním, a být upřímní naopak sami sobě. Proto jsem si sepsala pár bodů, které bych si vzkázala, kdybych na svůj způsob života nahlížela z jiné strany.


“Nezapomínej si užívat. Nezapomínej žít v momentu a uvědom si, co v tu danou chvíli máš a co zažíváš. Nemysli na to co kdyby, protože to se nestane. Vytřískej to nejlepší z toho, co je.”

“Odlož mobil a jinou elektroniku. Na internetu a aplikacích přibývá stále něco, a když nějakou fotku nebo video neuvidíš, čas a aplikace se kvůli tomu nezastaví. Vem si raději knihu nebo časopis. Vem si něco, nad čím strávíš delší dobu než pět vteřin a za dalších pět vteřin už o tom nevíš. Vem si něco, k čemu si vytvoříš vztah. A když nebudeš koukat do mobilu při chůzi, nebudeš tak často zakopávat.” 

“Neporovnávej se s ostatními. Každý je jiný, každý dělá věci po svém a napodobováním jiných ztrácíš jeden z největších darů, svoji jedinečnost.”

“Nehleď na to, co mají jiní, hleď na to, co máš ty a važ si toho.”

“Nezapomínej na to, co už si dokázala, a na to, kde si začínala.”

“Většina dnů není perfektní. Málokdy se vše povede na 100%.”

“Neboj se zariskovat. Neboj se nových věcí. Neboj se nejistoty. Do pelíšku bezpečí se dá zalézt vždy.”

“Neber sebe a vše kolem tak hrozně vážně. Z pár minut zpoždění se svět nezhroutí. Z chyb se člověk učí. A z trapnosti se dá dobře pobavit.” 

“Neboj se s lidmi mluvit otevřeně, hlavně s těmi nejbližšími. Vyjádři, co máš na srdci, ať už je to veselé či smutné, ať už je to maličkost či závažnější téma. Nechávat si vše pro sebe je jednodušší, ale nikdy to nic nevyřeší. A za vyjádření lásky ti dnes nikdo jazyk neuřízne.”

“A jako poslední … Jediný člověk, co může ve tvém životě něco změnit seš ty. Takže čekat až se něco změní samo, je dost nesmyslná aktivita. Holt musíš přestat fňukat, zvednout zadek a zapracovat na tom, co tě tak štve nebo o čem tak sníváš.”





Žádné komentáře:

Okomentovat

Instagram